JCB FASTRAC 4160 iCON – Bouwmachines Midden Nederland

JCB FASTRAC 4160 iCON

JCB FASTRAC 4160 iCON

De JCB Fastrac 4160 is een gloednieuwe generatie tractoren waarmee u prestaties en productiviteit op een nog hoger niveau kunt tillen dankzij hun vloeiende bediening, snellere bedrijfssnelheden, meerdere bevestigingspunten voor uitrustingsstukken en de unieke, all-round zelfnivellerende vering.

Bedrijfsgewicht
7.990 kg
Motorvermogen
160 pk
Transmissie
CVT variabele transmissie
Bekijk de brochure Offerte aanvragen

Specificaties

Merk
JCB
Model
4160 ICON
Bedrijfsgewicht
7.990 kg
Motorvermogen
160 pk
Machine breedte
2550 mm
Topsnelheid
60 km/h
Transmissie
CVT variabele transmissie

Beschrijving

CONTROLE EN WENDBAARHEID

Alle tractoren van de JCB Fastrac 4000-serie zijn standaard uitgerust met een kleurenscherm met aanraakfunctie, waarop u de belangrijkste functies van de tractor intuïtief en helder kunt bedienen.

Op het aanraakscherm kunt u de HTA-functie (Headland Turn Assist) snel en gemakkelijk programmeren – u kunt controleprocedures installeren en opslaan voor vijf verschillende uitrustingsstukken (elke procedure bestaat uit maximaal 15 stappen) en hiermee uw bochten op de akker vereenvoudigen.

Onze nieuwe RapidSteer-optie vermindert het aantal keer dat u het stuurwiel moet ronddraaien voor bochten op de akker en laadwerkzaamheden, tot slechts twee draaien van aanslag tot aanslag.

Het nieuwe compacte chassis van de JCB Fastrac 4160 is minder breed op strategische punten, zodat de draaicirkel nog korter wordt. U kunt nu onder andere ook kiezen voor bandtypen 600/70R30 en 540/65R34 als aanvulling op de 50/50-gewichtsverdeling van de tractor.

Kies voor de JCB-optie voor vierwielbesturing en u beschikt over vijf stuur mogelijkheden waarmee u de draaicirkel van uw tractor verkleint tot minder dan 10 m (afhankelijk van het type band). Met een driepositie schakelaar kunt u kiezen tussen tweewielbesturing, vierwielbesturing en instellingen die u helemaal zelf kunt programmeren.

EFFICIËNTIE EN PRODUCTIVITEIT

De JCB Fastrac 4160 is perfect geschikt voor allerlei verschillende toepassingen op het gebied van grasland, landbouwgrond, vee en transport. U hoeft niet verder te zoeken voor het beste rendement op uw investering.

In vergelijking met conventionele tractoren biedt de Fastrac u, net als de andere tractoren van JCB, hogere snelheden in het terrein, meer laadcapaciteit, kleinere bochten op de akker en hogere transportsnelheden, waardoor u elk jaar waarschijnlijk een aantal werkdagen bespaart.

Op de akker maakt u veel kleinere bochten dankzij de vierwielsturing en een minimale draaicirkel van minder dan 10 meter.

U kunt zelfs 2,25m³ extra zaaizaad vervoeren op het achterdek, zodat u maar één keer per dag hoeft bij te vullen. Plaats de drill hopper vooraan voor optimale capaciteit, een 50/50-gewichtsverdeling en voor een groot aantal verschillende combinaties van rotorkopeg en zaaimachine.

Gebruik het achterdek (capaciteit van 4 ton) om 2,5 ton meststoffen te vervoeren. U krijgt zo een betere gewichtsverdeling en kunt 10 ha extra bemesten voordat u weer moet bijvullen. In combinatie met de snellere transport- en omlooptijd voor bijvullen, wint u elke dag één extra uur aan productiviteit.

Als u de sproei-installatie van 1500 liter op deze tractoren vervangt door de losse sproei-installatie van 2500 liter, beschikt u bovendien over tweederde extra sproeicapaciteit. Of ga nog een stapje verder met de fronthefsproei-installatie met een maximale capaciteit van 4000 liter.

KRACHTIGE CONTROLE

Met de nieuwe AGCO Power-zescilindermotor van 6,6 liter is de JCB Fastrac 4160 bewezen brandstofefficiënt, en dat met een maximaal vermogen van 160 pk (119 kW) en een koppel van 750 Nm.  De hele aandrijflijn is krachtig bij lage toerentallen en zorgt voor optimale prestaties en efficiency.

De nieuwe CVT-transmissie garandeert een optimaal gebruik van vermogen en koppel, met een naadloze overbrenging van versnelling en motorvermogen, ideale snelheden voor elke situatie en een ultrafijne snelheidsregeling voor topprestaties bij werkzaamheden met alle uitrustingsstukken.

Pas uw bediening van de transmissie en motor geheel naar wens aan met de controller op het Fastrac-aanraakscherm – geef prioriteit aan kracht en productiviteit of aan een laag brandstofverbruik, kies voor een vaste motor/PTO-snelheid of voor zuinig rijden op de openbare weg.

Met Active Traction wordt het koppel van uw tractor aangepast, zodat de banden altijd een maximale grip hebben en slijtage tot een minimum wordt beperkt.

Het SCR-emissiesysteem van deze tractoren werkt met een technologie voor brandstofefficiëntie die uitvoerig is getest op andere modellen in de JCB Fastrac-serie.

JCB Fastrac-tractoren zijn snel op de openbare weg en op de akker, ook met een laag toerental: toer lekker rond met 60 km/h en 1600 tpm of kies voor een laag verbruik met 50 km/h en slechts 1400 tpm (afhankelijk van het type band).

 

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan via het onderstaande formulier. Het type machine, hulpstuk of band ontvangen wij automatisch in onze mailbox.

JCB FASTRAC 4160 iCON

De JCB Fastrac 4160 is een gloednieuwe generatie tractoren waarmee u prestaties en productiviteit op een nog hoger niveau kunt tillen dankzij hun vloeiende bediening, snellere bedrijfssnelheden, meerdere bevestigingspunten voor uitrustingsstukken en de unieke, all-round zelfnivellerende vering.

Bedrijfsgewicht
7.990 kg
Motorvermogen
160 pk
Transmissie
CVT variabele transmissie
Bekijk de brochure Offerte aanvragen
John

Meer informatie nodig?

Bel, WhatsApp of mail John.

verkoop@jcbmachines.nl 06 – 25 64 05 61 06 – 25 64 05 61