Hoogwerkers – Bouwmachines Midden Nederland

Hoogwerkers

De E-TECH serie van JCB bestaat uit elektrisch aangedreven machines die dezelfde prestaties leveren als de machines met een brandstofmotor. Dat geldt ook voor de nieuwe generatie schaarhoogwerkers. Alle 8 modellen zijn NEN-EN280 gecertificeerd en voldoen daarmee aan hoogste technische veiligheidseisen voor hoogwerkers.

Filteren op type

Tot 13,8 meter de lucht in

Met een schaarhoogwerker verplaats je veilig en gemakkelijk het werkplatform naar elke gewenste hoogte. De acht modellen van JCB variëren qua afmeting, gewicht en maximale platformhoogte, die 4,54 meter bedraagt voor de S1530E en maar liefst 13,8 meter voor de S4550E. De maximale werkhoogte stijgt hiermee boven 15 meter uit.

Veiligheid voorop

Veiligheid staat voorop bij het werken met een schaarhoogwerker. JCB heeft een mangatbeveiliging aan de het veiligheidssysteem toegevoegd. Dat betekent dat het platform alleen kan worden geheven als de machine in de volledige operationele modus staat. De kwetsbare onderdelen zoals waarschuwingslampen zijn beschermd door roosters en tussen de schaardelen zijn slijtblokken geplaatst, zodat ongewenste slijtage van metaal wordt voorkomen.

Extra ruimte

De relingen van elke schaarhoogwerker zijn in de transportstand neerklapbaar, zodat de hoogte kan worden teruggebracht als dat nodig is. Het platform is, ook op hoogte, uitschuifbaar. Dat vergroot de werkruimte in de lengte met bijna een meter. In- en uitstappen gaat gemakkelijk en veilig met de ergonomische deurhandgreep. De maximale belasting van het platform hangt af van het model en ligt tussen 230 en 450 kg.

Elektriciteit

De schaarhoogwerkers zijn voorzien van een geïntegreerde laadfaciliteit. Het platform is uitgerust met een 230V aansluiting om gereedschap op werkhoogte direct aan te sluiten. Dat werkt veilig en efficiënt.

Snel en flexibel inzetbaar

De hellingshoek waaronder de schaarhoogwerkers veilig kunnen functioneren bedraagt 25%. Het hydraulisch systeem zorgt voor een hefsnelheid van 20 seconden voor de kleinste modellen tot anderhalve minuut voor de grootste uitvoering. En als de schaarhoogwerker getransporteerd moet worden, kan deze met een vorkheftruck op een aanhanger worden geplaatst.

Meer weten over de schaarhoogwerkers van JCB? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.